(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Dokonalé jahodové mlsání
Potřebné ingredience
Korpus: 5 vajec, 120 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky. Náplň jahodová: 430 g mražené jahodové dřeně, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 PL cukru, 125 g másla. Náplň tvarohová: 500 g tvarohu ve vaničce, 400 g kysané smetany, 3 PL cukru moučka, 5 PL jahodové dřeně, 4 želatinové plátky. Dále: 500 ml smetany ke šlehání, (kdo chce, přidá ztužovač šlehačky), 1 vanilkový cukr, strouhaný kokos.
Postup přípravy
Korpus: Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny, vmícháme prosátou mouku, těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a upečeme na 180°C. Z vychladlého korpusu sloupneme papír, vrátíme piškot na plech a přiložíme ráfek.
Náplň jahodová: Jahodovou dřeň necháme rozmrznout a odložíme si z ní 5 lžic stranou. Zbytek dřeně doplníme vodou do 500 ml a uvaříme jako pudink. Ve vlažném pudinku rozmícháme máslo a vyšleháme krém. Natřeme ho na piškot a necháme chvíli v ledničce ztuhnout.
Náplň tvarohová: Tvaroh, kysanou smetanu, cukr a dřeň vyšleháme, vmícháme rozpuštěnou želatinu, nalijeme na jahodovou náplň a necháme aspoň 2 hodiny v ledničce ztuhnout.
Ušleháme smetany s vanilkovým cukrem, natřeme na ztuhlou náplň, uhladíme, posypeme kokosem a necháme v ledničce do 2. dne ztuhnout.
Náplň jahodová: Jahodovou dřeň necháme rozmrznout a odložíme si z ní 5 lžic stranou. Zbytek dřeně doplníme vodou do 500 ml a uvaříme jako pudink. Ve vlažném pudinku rozmícháme máslo a vyšleháme krém. Natřeme ho na piškot a necháme chvíli v ledničce ztuhnout.
Náplň tvarohová: Tvaroh, kysanou smetanu, cukr a dřeň vyšleháme, vmícháme rozpuštěnou želatinu, nalijeme na jahodovou náplň a necháme aspoň 2 hodiny v ledničce ztuhnout.
Ušleháme smetany s vanilkovým cukrem, natřeme na ztuhlou náplň, uhladíme, posypeme kokosem a necháme v ledničce do 2. dne ztuhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jananovazak
(upraveno)
12. 3. 2017, 17:17
gonzar
(upraveno)
21. 7. 2011, 21:38
Ivuš, to jsou další luxusní řezy. Nádhera, nádhera. na ně, asi je udělám. Díky za recept.
JanaHovor
(upraveno)
15. 7. 2011, 18:56
Teda to vypadá luxusně hledím, že zase nevím co upeču dřív. Teda já k vám nesmím ani nakukovat , to abych kvůli vašim receptům začla sportovat
spero
(upraveno)
15. 7. 2011, 22:17
@JanaHovor
Jen sportujte, to je zdravé.
JanaHovor
(upraveno)
30. 1. 2012, 9:04
@spero
Tak už došlo na tento receptík , jelikož nás na něj je méně, zkusila jsem 1/2 množství do menší dortové formy a výsledek naprosto famózní. Tohle si myslím, že by byl i dokonalý svatební dort . Kde na ty recepty chodíte ani jsem nečekala, že to bude tak úžasné díky
spero
(upraveno)
30. 1. 2012, 18:01
@JanaHovor
Janičko, tak tato zpráva mi udělala velikou radost. Měla jsem v hlavě určitou představu krásně barevně sladěného moučníku a výsledek mě trochu zklamal, že není tak barevný, jak jsem čekala. Ale chutný, to jo. Tak děkuji moooooc.
JanaHovor
(upraveno)
30. 1. 2012, 19:35
@spero
Já tu spodní variantu povařila s jahodovým pudinkem, aby to bylo červenější a do toho tvarohu jsem dala 2x více jahod.dřeně. Mám to malinko barevnější, ale možná ani ne tak moc, blesk zkresluje. Ale chuťově to je bomba, přišla jsem dom a jsou tam s bídou dva kousky hlídání mě stálo půl dortíku - a to jsem se bála, že bysme celý plech nesnědli
chalupnicka
(upraveno)
12. 7. 2011, 16:28
Vypadají báječně
spero
(upraveno)
12. 7. 2011, 22:05
@chalupnicka
Alenko, díky.
JIRUŠ
(upraveno)
11. 7. 2011, 22:05
tééda mnam
spero
(upraveno)
12. 7. 2011, 22:06
@JIRUŠ
Děkuji.